Home.Jeugdschaatsen.Bannetocht.Historie.Foto.Video.Lid worden.Contact.
ijsvereniging
Eendracht Maakt Macht
Wijdewormer
sinds 1891
www.ijsclubwijdewormer.nl
De Bannetochten van 2012.

Vrijdag 10 februari 2012 was het dan eindelijk weer zover. Na een week van strenge vorst konden wij in samenwerking met de ijsclubs van Jisp, Jispersluis en Spijkerboor de 92e Bannetocht organiseren. Het had nogal wat voeten in aarde, door de sneeuwval van een week eerder moest er flink aan getrokken worden om de baan op een acceptabel niveau te krijgen. Verschillende baanvegers liepen hierbij een nat pak op, waar men gelukkig naderhand smakelijk om kon lachen. Zaterdag 11 februari was de 93e tocht; ideaal schaatsweer met een zonnetje en weinig wind bracht duizenden schaatsliefhebbers op de been. Ook dit jaar kwamen liefhebbers uit het hele land van onze tocht genieten.Op deze pagina’s vind u de filmpjes die door enthousiaste en dankbare deelnemers zijn ingezonden.

Natuurlijk zijn er vrijdag en zaterdag ook foto’s van de tochten gemaakt in en rond het dorp Neck.

 

Onze speciale dank gaat uit naar een ieder die deze dagen heeft mogelijk gemaakt ! Bedankt voor jullie geweldige inzet !

André Bakkum uit Beverwijk was een van de duizenden schaatsers die met veel plezier de Bannetocht heeft gereden. Hij stuurde ons dit flimpje. Het geeft een goede impressie van onze tocht!

Dit filmpje is gemaakt door Nico Ruijter. Ook hier een prima impressie van de Bannetocht !

Tijdens het schoonvegen van de baan gingen diverse sneeuwschuivers door het ijs. Een oplettende schaatser stuurde ons dit filmpje van de berging.